dilluns, 20 de desembre del 2010

Bon Nadal

Benvolguts tijeretas =],
Com ja sabeu, el Nadal s apropa i volia desitjar-vos bones festes i que us ho passeu molt bé amb la família, amics, companys, millors amics, gent amb la que hi ha relació, persones que 
t importen,... en definitiva, gent que et fa sentir especial. Que el Nadal es un temps per estar amb qui tu vols i es una època per aprendre a estimar. També es una bona època per deixar els bolígrafs i saludar al bombons de chocolata, de deixar l' estudiar i saludar a les sortides amb amics,... és una bona època per compartir-la.
Bon Nadal, bones festes i feliç any nou 2011 =].


Carla González Bosch.

dijous, 9 de desembre del 2010

Movie Maker, It's my life// Confessions - Glee




Tijeretas, des de fa unes setmanes que a classe d' Informàtica ens van demanar que portéssim una cançó que ens agrades molt i el professor va dir, també, que faríem un videoclip amb el programa movie maker. En el meu cas he posat fotografies, lletres, diapositives i crèdits amb la cançó "It's my life // Confessions" de "Glee".  

Després d' acabar-ho ens havíem de crear un compte al YouTube per posar-ho al bloc, espero que hagi valgut la pena ^^

Petonets

Carla González Bosch.

Article: Blocs rendibles

Síntesi:
Les xarxes socials són les triomfadores del moment a Internet i els blocs son les pàgines web de comunicació més fiables i més utilitzades. Crear un bloc es molt fàcil y ja que hi ha moltes eines a la xarxa que podem utilitzar al nostre favor.  Un dels pioners dels blocs a Espanya és Julio Alonso, fundador i director general de la firma Weblogs SL, que compta amb alguns dels diaris digitals líders: Xataka, Applesfera, Motorpasión, Zona Fandom... «Les xarxes socials -afirma- són com estar de lloguer. Tenir el teu bloc, la teva pàgina, és tenir la teva propietat i poder explotar-la». «Les publicacions amb valor afegit, que es diferencien de la resta, són les que fan negoci. S'ha d'anar més enllà de l'anunci clàssic». També, els blocs i les pàgines web, son un lloc molt gran i ampli de publicitat ja que, a Internet, es on es concentra tot.

Opinió personal:
Jo penso que aquest article te raó, es a dir, que actualment la base d’ Internet son els blocs o pàgines webs similars. També crec que els blocs tenen un rendiment econòmic que en un futur podria tenir més importància que la que tenen ara però que un problema es que molts d’ aquest blocs son utilitzats per gent “inexperta” que no sap com manejar Internet i això crea problemes. Penso que s’ hauria de controlar i posar límits ja que poden causar molts problemes. 


Carla González Bosch.

dimarts, 16 de novembre del 2010



Presentacions de fotos “on-line”

Primer s’ha de posar la pàgina web al link d’ Internet i donar-li al boto de “Enter”. Sortirà la pàgina inicial de “slide.com” però no on s’ha de crear la presentació d’ imatges. A la part superior de la pàgina hi diu “Crear”, cliquem i sortiran varies opcions; per crear la presentació d’ imatges li donarem a l’ opció de “Crear un slideshow”.

Sortirà una pàgina on hi ha un quadrat amb imatges de mostra per veure com funciona la presentació, un quadre on es carreguen les fotos,...
Li donarem a “Otro cargador de archivos” i sortirà una barra on al costat posa “Busca”, que es on es seleccionen les imatges que necessitem i on es carreguen per poder-les utilitzar. Per seleccionar les imatges em d’ anar al fitxer on son imatges que volem posar ja sigui en un “USB” o en “Mis imágenes”. Tot seguit, després de seleccionar les imatges, sortirà en la presentació. Si es volen modificar detalls sobre la presentació a la dreta hi ha unes pestanyes que hi diuen “Estilo”, ”Skins”, ”Temas”, ”Fondo”, ”Efecto”, ”Tamaño” i “Pricavía”.
En “Estilo” es pot canviar la manera de com surten les imatges (collage, puzle,...)
En “Skins” es el marge del voltant de les imatges (ManyStars, Theater,...)
En “Temas” es poden posar animacions (Paparazzi, Rain,...)
En “Fondo” s’ hi pot canviar el fons de la presentació
En “Efecto” es pot canviar el color, la forma,... de l’ imatge
En “Tamaño” es poden canviar les dimensions de l’ imatge
En “Pricavía” et pregunta si vols que el vídeo sigui públic, per a publicar en pàgines d’ Internet, o sigui privat, per a interès propi.

Una vegada s’ ha acabat el vídeo li donem a “Guardar”, tot seguir ens sortirà una altre pàgina.. Tot seguit li tornem a donar a “Guardar” , situat en un quadre de l’ esquerre, i ens sortirà una altre pàgina. Ens sortirà un quadre molt més ampli on hi ha diferents tipus de pàgines web on hi podem penjar la nostra presentació.
En el cas de “Blogger” , hi ha un text on ens diu com ho em de fer. Agafem la informació que ens dona per poder penjar-ho i ho enganxem en format “HTML” en un nou article de bloc i el pengem donant-li en “Nova entrada”.

divendres, 29 d’octubre del 2010

                                                              

dimarts, 19 d’octubre del 2010

dijous, 14 d’octubre del 2010

Sistemes operatius


SISTEMES OPERATIUS

Què és un sistema operatiu?
El sistema operatiu és el conjunt dels diferents programes que controlen el funcionament d'un ordinador. Les seves funcions, entre d'altres, consisteixen a gestionar les transferències d'informació internes, procurar la comunicació de l'ordinador amb els operadors, controlar l'execució dels programes amb la detecció dels errors, encadenar automàticament les feines, optimitzar els recursos (memòria, unitat aritmètica, etc), carregar i descarregar automàticament els programes en funció de l'espai de memòria i dels diferents perifèrics.


Per a què serveix el sistema operatiu?
El sistema operatiu actua com a amfitrió dels diversos programes d'aplicació que normalment corren sobre una màquina. Una de les principals funcions és gestionar els detalls de l'operació del maquinari, de manera que els diversos programes no se n'hagin d'ocupar, alleugerint i fent més fàcil així el procés de programació d'aquestes aplicacions.

           
Tipus de sistemes operatius:

1. Microsoft Windows.:
           És una sèrie de sistemes operatius i interficies gràfiques d'usuari produïts per Microsoft. Microsoft va introduir per primera vegada un entorn operatiu anomenat Windows el novembre de 1985 com un complement a MS-DOS, en resposta al creixent interès en les interficies gràfiques d' usuari (GUI). Microsoft Windows ha arribat a dominar el mercat del PC, superant al Mac OS, que havia estat introduït prèviament. A partir d'octubre de 2009, Windows tenia aproximadament el 91% de la quota de mercat dels sistemes operatius client usats a Internet. La versió més recent d'un Windows client és el Windows 7; la versió més recent de servidor és el Windows Server 2008 R2.

2. GNU/ LINUX:
            És el sistema operatiu format pel nucli del sistema o kemel Linux, juntament amb les utilitats GNU. Avui en dia, hi ha moltes distribucions de programari basades en aquest sistema operatiu.
El kernel Linux va néixer en el 1991 a Hèlsinki quan Linus Torvalds va implementar un clon de UNIX basant-se en el seu coneixement del sistema operatiu Minix i les seves limitacions per tal d'aplicar-les a les noves possibilitats de gestió de memòria en mode protegit dels processadors Intel 386, una arquitectura molt comuna a l'any 1991 i amb millores substancials respecte anteriors versions de PCs i de les quals Minix no en treia profit. Les utilitats GNU , necessàries per tenir un sistema operatiu complet, tenen el seu origen en el projecte de Richard Stallman de crear un sistema operatiu lliure, que va començar el 1983, la Free software Foundation.

3. Mac OS X:
            El Mac OS X és una versió del sistema operatiu que utilitzen els ordinadors Macintosh, i que es basa en un nucli unix. Recentment aquest SO ( sistema operatiu) ha rebut la denominació de sistema Unix i no un sistema basat en Unix com era abans. A la X que acompanya el nom Mac OS se li atribueixen dos significats: el de numeral romà 10 (ja que les versions del Mac OS anomenat "Classic" acaben al 9) i la darrera lletra del mot UniX.El Mac OS X va sortir al mercat l'any 2001. El sistema operatiu parteix de l'adaptació i posterior desenvolupament d'una combinació del BSD ("Berkeley Software Distribution"), que és una variant de Unix, i el micronucli Mach (desenvolupat per la Universitat Carnegie-Mellon). Al damunt d'aquesta base s'hi afegeix una interficie d' usuari gràfica anomenada Aqua.

Carla González Bosch

dimarts, 28 de setembre del 2010

Hola tijeretas =]!

Hola, tijeretas, benvinguts al meu bloc. Principalment es un bloc per utilitzar en l’àmbit escolar. Em dic Carla González, com ja indica la meva URL, i tinc quinze anys. Soc de Cornellà de Llobregat (Barcelona) i vaig a l’escola secundaria Sant Antoni Maria Claret.

M’agrada molt la roba, inventar-me conjunts abans del que m’ho poguí posar i, després, em fa vergonya i ho deixo en l’armari. Em paso tot el dia pensant en com serà la meva vida, que faré després de l’ESO, que estudiaré, com ho faré, si em casaré de blanc o de rosa,... Encara que soc la primera que diu que tot ha de ser improvisat. També m’agrada molt escoltar música, encara que de diferents estils. També m’agrada bastant llegir i ara m’ha donat per llegir poesia, sobretot de Gloria Bosch. També un problema que tinc es que m’encanta veure pel·lícules, fossin de drama, d’humor, d’àmbit adolescent... però de por no les suporto. El meu menja favorit es la pasta. La meva actriu favorita es una americana anomenada Kristen Stewart. La meva cantant favorita es madrilenya i es Maria de Lucía Sanchez Benítez (Malú).

Carla González Bosch.