dijous, 7 d’abril del 2011

Viquipedia

Viquipedia.

És una enciclopèdia lliure mantinguda per la Fundació Wikimedia, una organització sense ànim de lucre. Els més de 15 milions d'articles (dels quals 3,5 milions en anglès i 321.750 en català) han estat escrits col•laborativament per usuaris d'arreu del món, i la majoria dels seus articles poden ser editats per qualsevol persona que pugui accedir a la web. Va ser creada el gener del 2001 per Jimmy Wales i Larry Sanger, i actualment és l'obra de referència més gran i popular a Internet.

Per fer un article en viquipedia, primer, s’ha de crear un compte donant – li a la part superior de la pàgina on posa “Inicia de sessió / crea un compte”. Per enregistrar – se, donar a
“Creeu – ne un”. A continuació, posem les dades que ens demana la web viquipedia i, quan s’ ha acabat, donar – li a “Crea un compte”.

Per crear l’ article de viquipedia, cliquem a la part superior de la pàgina on posa “discussió”. Tot seguir ens sortiran un seguir de normes que cal recordar sobre la pàgina web i un link on posa “crear la pàgina”.

Després, ens sortirà una pàgina nova on es pot escriure el text i editar el format de les paraules.

Una vegada tenim el text escrit, cliquem a l’ opció “Desa de la pàgina” i ja estarà creat
l’ article.

Per poder editar el text d’ alguna part que estigui equivocada, s’ ha de clicar a la part superior de la secció on posa “modifica” i, una vegada editat, donar – li a l’ opció “Desa la pàgina”.

Aquet es el meu exemple: María de Lucía Sanchez Benítez (M-A-L-Ú)