dijous, 7 d’abril del 2011

Viquipedia

Viquipedia.

És una enciclopèdia lliure mantinguda per la Fundació Wikimedia, una organització sense ànim de lucre. Els més de 15 milions d'articles (dels quals 3,5 milions en anglès i 321.750 en català) han estat escrits col•laborativament per usuaris d'arreu del món, i la majoria dels seus articles poden ser editats per qualsevol persona que pugui accedir a la web. Va ser creada el gener del 2001 per Jimmy Wales i Larry Sanger, i actualment és l'obra de referència més gran i popular a Internet.

Per fer un article en viquipedia, primer, s’ha de crear un compte donant – li a la part superior de la pàgina on posa “Inicia de sessió / crea un compte”. Per enregistrar – se, donar a
“Creeu – ne un”. A continuació, posem les dades que ens demana la web viquipedia i, quan s’ ha acabat, donar – li a “Crea un compte”.

Per crear l’ article de viquipedia, cliquem a la part superior de la pàgina on posa “discussió”. Tot seguir ens sortiran un seguir de normes que cal recordar sobre la pàgina web i un link on posa “crear la pàgina”.

Després, ens sortirà una pàgina nova on es pot escriure el text i editar el format de les paraules.

Una vegada tenim el text escrit, cliquem a l’ opció “Desa de la pàgina” i ja estarà creat
l’ article.

Per poder editar el text d’ alguna part que estigui equivocada, s’ ha de clicar a la part superior de la secció on posa “modifica” i, una vegada editat, donar – li a l’ opció “Desa la pàgina”.

Aquet es el meu exemple: María de Lucía Sanchez Benítez (M-A-L-Ú)

dimarts, 15 de febrer del 2011

RECOMANACIONS D' INTERNET

Amb aquest PDF ens mostraran varies normes de seguretat que s’ han te tenir en compte quan hi estem connectats a Internet.

  1. Còpies de seguretat. Què són?
 Còpia d’ un fitxer o un conjunt de fitxers, generalment actualitzada periòdicament, que permet restaurar les dades originals en cas de pèrdua.
Consells i recomanacions:
Utilitza un llapis de memòria (o un servei en línia per a còpies de seguretat) per a desar-hi còpies dels teus arxius i de les carpetes més importants. D’ aquesta manera, si el teu ordinador apareix alguna incidència, podràs recuperar els teus documents essencials.
  1. Robatoris. Per què?
Els ordinadors portàtils són eines tecnològiques de valor i, per tant, susceptibles de ser robades si no tenim prou cura.
Consells i recomanacions:
•No mostris el teu portàtil en espais públics no segurs.
•Cal tenir cura i vigilar on deixem el nostre portàtil en tot moment.
•Personalitza el teu ordinador amb adhesius o folrant-lo amb cura amb uns plàstics especials.
  1. Usuaris i contrasenyes. Què és?
Usuari: Conjunt de caràcters alfanumèrics que identifica un usuari i que generalment, juntament amb la contrasenya, permet connectar - se a un sistema informàtic o a un servei de línia.
Contrasenya: Codi secret personal emprat per accedir com a usuari a un sistema, xarxa o pàgina web. Aquest usuari representa la nostra persona en l’ entorn digital.
Consells i recomanacions:
•Utilitza un pseudònim en comptes del nom o cognom. No identificar la edat de
l’ usuari.
•Crear contrasenyes difícils.
•Es millor crear contrasenyes diferents per a cada usuari. No compartir – les amb ningú i evitar guardar – les en algun document anomenat “claus/contrasenyes/...”
•Les contrasenyes son personals.
•Desmarcar la casella “recorda usuari i contrasenya” en un ordinador públic.
•Tancar la sessió quan s’ acabi.
•Si et vols donar d’ alta en algun servei en línia, fes – ho amb els teus pares, tot vigilant quines dades personals dónes.
  1. Virus. Què són?
Programa que s’ introdueix en un sistema informàtic, en perjudica el funcionament i pot reproduir – se i transmetre’s independentment de la voluntat de l’ usuari.
Consells i recomanacions:
•No desactivis l’ antivirus ni el tallafocs  en cap moment. Ho poden aprofitar per infectar al teu ordinador, copiar – te informació o prendre’ t la teva identitat.
•Comprova que l’ antivirus i el sistema operatiu estiguin sempre actius i actualitzats.
•No obris arxius adjunts de remitents desconeguts.
•Tingues present que les descàrregues P2P i de fonts no confiables poden ser una via d’ accés de virus, troians, cucs, etc.
  1. Bateria. Què és?
Aparell que acumula càrrega elèctrica i que permet així subministrar electricitat a un aparell sense necessitat que estigui endollar a la xarxa elèctrica.
Consells i recomanacions:
•S’ aconsella a tots els usuaris que mantinguin els portàtils endollats al corrent el màxim temps possible i en especial durant el funcionament de l’ aparell.
•Quan recarreguis la bateria, fes – ho fins al 100 % de la seva capacitat.
  1. Funda. Què és?
Cal protegir l’ ordinador portàtil amb la seva funda per tal de protegir – lo de possibles cops durant els seus desplaçaments.
Consells i recomanacions:
•Desa sempre el teu ordinador portàtil dins de la seva funda quan acabis
d’ utilitzar – lo i quan t’ hagis de desplaçar.
•Cal tenir en compte, que tot i que la funda corresponent, l’ ordinador portàtil és vulnerable a cops i caigudes.
  1. Actituds i valors del món i de la vida digitals. Què és?
Dret d’ autor: Drets morals i d’ explotació que té l’ autor d’ una obra literària, artística o científica. En cas que aquesta s ‘utilitzi, això implicarà un cost o una autorització expressa de l’ autor. En el context digital fa referència a música, pel·lícules, imatges i textos publicats a Internet o en un suport digital.
Copyright: El copyright reflecteix la possessió del dret d’ explotació i, per tant, només el pot fer constar el titular o cessionari d’ aquest dret. Els drets d’ explotació formen part dels drets d’ autor.
Consells i recomanacions:
•La majoria de continguts d’ Internet (text, imatges, música, vídeos...) tenen drets
d’ autor. Això implica que cal vigilar què copiem i què baixem d’ Internet, si no volem incórrer en un delicte.
•Si cerques obres amb llicència Creative Commons podràs baixar i utilitzar materials amb tranquil·litat.
  1. Descàrregues. Què és?
Descàrrega: Transferència de fitxers des d’ un servidor, o a través d’ ell, al nostre ordinador.
P2P o Peer to Peer: Xarxa d’ ordinadors on els usuaris intercanvien fitxers ubicats en una carpeta concreta.
Consells i recomanacions:
• Si descarregues o intercanvies fitxers, fes – ho només en aquells llocs que siguin de confiança.
•Les xarxes P2P poden ser utilitzades per accedir al nostre ordinador sense
saber – ho.
•El fet d’ intercanviar via P2P o baixar d’ algun lloc web música, vídeos i altres fitxers implica una vulneració dels drets d’ autor d’ aquests continguts.
  1. Ciberassetjament (Ciberbulling o E – bulling). Què és?
El ciberassetjament és l’ ús d’ Internet, el telèfon mòbil o els videojocs per humiliar, agredir, maltractar, difamar, insultar, amenaçar o desprestigiar companys o persones conegudes d’ una edat semblant.
On succeeix?
Podem trobar ciberassetjament en xats, fòrums, SMS, blocs, fotoblocs, jocs en línia, videojocs virtuals, el nostre espai o converses de missatgeria instantània, o fins i tot podem ser – ne víctimes ses adonar – nos – en mentre algú fa servir els seus coneixements informàtics per introduir – se al nostre ordinador i manipular la càmera web, copiar dades i contrasenyes o fotos.
Com el puc reconèixer?
A continuació et posem alguns exemples concrets de ciberassetjament perquè puguis identificar – lo:
Fotos: Utilitzen les fotos que algunes persones tenen penjades a Internet, ja sigui al seu espai personal o al fotobloc, o fins i tot les que els prenen els troians o virus. Després manipulen i exposen aquestes fotos a Internet per avergonyir i humiliar les seves “víctimes”. A vegades les exposen en webs en què es vota la persona més lletja o la més totxa, carregant el seu perfil de punts i fent que aparegui en les primeres posicions d’ aquest rànquing. Altres vegades les utilitzen com a arma per xatejar amb la seva víctima i amenaçar – la que ensenyaran la foto en qüestió si no fa el que li diuen.
Suplantació de la personalitat: Amb les dades d ‘una altra persona eviten perfils o pàgines web amb comentaris ficticis sobre les seves experiències sexuals, manies o qualsevol altre comportament per fer – ne burla. Es fan passar per aquesta persona en fòrums i pàgines on escriuen opinions que ofenen altres persones o comentaris violents que provoquen la seva expulsió immediata de la pàgina i que no pugui tornar a accedir – hi.
Amenaces: Se serveixen d’ SMS, missatges de correu electrònic o vídeos per amenaçar i insultar la seva víctima.
Atac a la intimitat: S’ introdueixen dins del correu electrònic per manipular – lo, llegir els missatges i registrar la persona que n’ és propietària en pàgines on pot ser víctima de correus brossa o de virus informàtics.
Saber actuar:
Si has identificat alguns d’ aquests símptomes al teu entorn, et donem uns quants consells perquè sàpigues com has d’ actuar i aturar aquest assetjament.
Comenta ho amb els teus pares o professors. Ells són persones adultes i
t’ ajudaran a trobar més ràpidament una solució.
Sigues sempre molt prudent amb les teves dades personals i les teves fotos, ja que no saps mai quin ús poden fer – ne. Com menys persones les coneguin, millor!
Pots buscar el teu nom i cognoms o els teus sobrenoms en qualsevol cercador d’ Internet per comprovar si algú ha suplantat la teva personalitat o ha utilitzat les teves dades personals per perjudicar – te.
•Guarda totes les proves de l’ assetjament, els missatges de text, els correus electrònics, els vídeos o les converses de missatgeria instantània.
Demana l’ ajuda d’ especialistes en informàtica per identificar el ciberagressor.
  1. Ciberassetjamet a menors (Grooming): Què és? 
El ciberassetjament a menors a Internet és un terme anglès que s ‘utilitza per descriure pràctiques en línia de certs adults per guanyar – se la confiança d’ un o
d’ una menor fingint empatia, tendresa, falsa simpatia, etc, amb unes finalitats fraudulentes i sovint l’ obtenció d’ imatges i vídeos de menors i amb la pornografia.
Consells i recomanacions:
•Sigues sempre molt prudent amb les teves fotos i amb els vídeos personals, ja que no saps mai quin ús poden fer – ne.
•No acceptis cap tipus de xantatge a la xarxa, i en cas de trobar – te en una situació similar comenta – ho amb els teus pares i tutors.
•Desactiva la webcam quan no la facis servir.
•Protegeix el teu ordinador de virus i altres programes maliciosos que poden revelar les teves claus als autors de ciberassetjament a menors.
•No et deixis enganyar ni seduir per correus que et prometin miracles.

  1. Missatges amb (Trolling) Què és?
El trolling és un terme anglès que defineix el comportament d’ aquelles persones que escriuen missatges provocadors a la xarxa (correu electrònic, xats, xarxes socials) de manera intencionada i amb la finalitat de trobar polèmica.
Saber actuar:
Si algú t’ envia informació desagradable en un xat, el millor és esborrar aquesta persona de la llista de contactes. Aquesta persona no sabrà qui ho ha fet. Mai no contestis els seus missatges ni les seves trucades.
  1. Griefing. Què és?
El griefing és un terme anglès vinculat als jocs en xarxa, que serveix per definir el comportament d’ aquells que perjudiquen de manera intencionada i sistemàtica un jugador en particular.
Saber actuar:
Sigues un bon model de joc net tant a la xarxa com a fora.
  1. Navegació i correu electrònic. Què és?
Navegador: Programa informàtic que permet moure’s pels diversos serveis, recursos o conjunts d’ informació d’ Internet, per un sistema o per una aplicació.
Finestres emergents o Pop ups: Finestra que apareix automàticament a la pantalla, sobreposada a la finestra activa.
Galetes o cookies: Fitxers amb informació sobre els hàbits, les preferències i les pautes de navegació d’ un internauta que visita una pàgina web, que el servidor envia al disc dur de l’ ordinador de l’ internauta mitjançant el navegador.
Tallafoc o firewall: Aquesta mena de programa és el “porter” del teu ordinador: ningú no hi passarà sense el seu permís. T’ avisa de possibles programes que et poden danyar l’ ordinador i, a més, et protegeix davant els estafadors que hi vulguin entrar.
Correu electrònic o mail: Aplicació per mitjà de la qual es poden enviar i rebre missatges personalitzats.
Consells i recomanacions:
Sovint ens apareixen finestres emergents, quan visitem una pàgina web o instal·lem programes, que en funció de la nostra resposta poden instal·lar continguts no desitjables en el nostre ordinador, com ara virus o troians, o programes o barres
d’ eines que alenteixen el funcionament del nostre ordinador. Per aquest motiu és molt important llegir atentament les informacions que apareixen en la nostra pantalla.
•Llegeix abans de clicar.
•Esborra les galetes o cookies emmagatzemades en el teu navegador web.
•Si trobes continguts que pots considerar desagradables, perillosos o simplement estranys, no intentis “investigar” pel teu compte i avisa els teus pares o algun adult abans de continuar.
•Recorda que no tota la informació que hi ha a Internet és correcta i ben intencionada.
•Navega per webs segures.
•Atenció als missatges de correu electrònic. Obre només aquells de persones que coneguis i esborra la resta. Els missatges adjunts poden contenir virus.
  1. Missatgeria instantània i xats. Què és?
Xat: Comunicació escrita que es duu a terme simultàniament i en temps real entre diverses persones per mitjà d’ Internet.
Missatgeria instantània: Comunicació escrita en temps real on l’ usuari ha d’ haver instal·lat prèviament un programa, el missatger, i només es pot comunicar amb la seva llista de contactes.
Consells i recomanacions:
•Els xats com ara el messenger són una bona manera de comunicar-se amb familiars i amics. De la mateixa manera que en un contacte cara a cara, és important tenir cura de què diem i de com ho diem.
•Sigues crític a l’ hora d’ agregar un nou contacte al teu messenger. Hi ha persones malintencionades i expertes que utilitzen el messenger i els xats per fer – te algun mal (Grooming) o per prendre’ t  la teva identitat digital (Phising).
•Quan alguna persona et falti al respecte o et posi en una situació desagradable explica – ho de seguida als pares. No deixis que la situació es repeteixi.
• Controla el teu temps. No deixis que els xats o les xarxes socials ocupin el teu temps d’ oci. Gaudeix d’ altres activitats.
  1. Xarxes socials. Què són?
Xarxa social: Conjunt de persones vinculades a un mateix grup d’ Internet, que tenen com a element cohesionador el fet de compartir diferents tipologies de continguts,ja siguin personals, audiovisuals, professionals, etc.
Les xarxes socials et permeten conèixer gent i tenir amics arreu del món. Pots compartir informació amb tots els teus companys alhora i pots conèixer altres cultures i costums.
Consells i recomanacions:
•No acceptis “amistats” de desconeguts. A Internet és molt fàcil dir mentides i fer veure que ets una altra persona.
•Publicar informació a les xarxes socials és molt ràpid, però un cop publicada no saps quin ús en poden fer. Abans de penjar una imatge o publicar alguna cosa a la xarxa pensa – t’ ho bé. No facilitis o publiquis dades, informació, fotografies o vídeos d’ altres persones que no t’ hagin donar el seu permís.
•Inventa contrasenyes difícils i fes servir un àlies (nick) que només coneguin els teus amics.
•No comparteixis dades com ara el telèfon, l’ adreça o el teu nom o cognoms.
•Si algú et molesta o t’ assetja en alguna xarxa social, avisa als teus pares o tutors.
•A Internet, no tothom és amic. No quedis amb les persones que coneguis mitjançant les xarxes socials. I si quedes amb algú, avisa els teus pares o tutors i queda en un lloc públic.

dimarts, 18 de gener del 2011

ELS NAVEGADORS

INTERnacional NETwork of computers (INTERNET)

INTERNET és una xarxa molt amplia on hi ha tota l’ informació possible. Va sorgir a   l’ any 1969 per el govern nord-americà per crear una comunicació entre ordinadors.

La definició d’ INTERNET és:

Xarxa informàtica mundial, descentralitzada, formada per la connexió directa entre computadores o ordinadors mitjançant un protocol especial de comunicació.”

Per poder accedir a INTERNET es necessari que el servidor tingui una adreça IP.
L’ adreça IP es un numero de nou membres (Exemple: 000.000.000) que fa que INTERNET reconegui al servidor.

Poder tenir INTERNET a prop nostre ha creat un gran impacte en la feina, l’ oci i el coneixement ja que tothom pot tenir accés fàcilment. A la xarxa, tothom es converteix en emissor i receptor d’ informació però també és perillós per que qualsevol persona pot accedir a la nostra informació. Un dels molts avantatge d’ INTERNET es que tothom por participar en discussions, xats, fòrums,...

Un navegador web és un programa que permet visualitzar la informació emmagatzemada en servidors web de tot el món per mitjà d’ INTERNET

Aquesta informació es troba en documents HTML, que són els documents que es poden penjar a la xarxa. Aquests documents permeten que es vegi la pàgina web on esta   
l’ informació.

Aquesta xarxa de documents digitals és el que es denomina Web, WWW (World Wide Web)”

El protocol que utilitzen els servidors és el denominat HTTP (Hipertext Transfer Protocol) i INTERNET és on es troben.

Hi ha molts tipus de navegadors d’ INTERNET i com a mínim, en cada servidor, ha
d’ haver-hi tres:
•Internet Explorer
•Mozilla Firefox
•Avant Browser
•Opera
•Netscape
•Web Tarantula
•Deepnet Explorer
•SlimBrowser
•Maxthon
•K-Meleon
•AOL Explorer

INTERNET EXPLORER

És un navegador web desenvolupat per Microsoft per al sistema operatiu Microsoft Windows des de 1995. Ha estat el navegador web més utilitzat a Internet des de 1999 fins a l'actualitat, amb un pic màxim de quota d'utilització del 95% entre el 2002 i 2003 en les seves versions 5 i 6. No obstant això, aquesta quota de mercat ha disminuït gradualment amb els anys a causa d'una renovada competència per part d'altres navegadors, situant-se aproximadament entre el 44% i 64%, depenent de la font de mesura global. Les seves versions més recents són la 8.0 i la 9.0:

La primera està disponible gratuïtament com a actualització per Windows XP Service Pack 2, Windows Server 2003 amb Service Pack 1, Windows Vista, i Windows Server 2008, a més, ve de forma nativa en els més recents sistemes operatius de Microsoft, Windows 7 i Windows Server 2008 R2.
D'altra banda, l' Internet Explorer 9, de moment, es troba en desenvolupament, i inclou soport per a CSS3, SVG, HTML5 (incloent les etiquetes <audio>, <video> i <canvas>), el format de fitxer tipogràfic web "WOFF" i un nou motor de Javascript anomenat "Chakra". Segons Microsoft, començant amb la publicació de la primera versió par a proves de plataforma realitzada el 16 de març de 2010, aquesta versió de desenvolupament s'actualitza aproximadament cada 8 setmanes per permetre una major retroalimentació d'informació amb la comunitat. El 15 de setembre de 2010 es llançà al públic general una versió Beta. S'espera que la versió final d'IE9 sigui llançada el 2011.

El projecte d'Internet Explorer es va iniciar l'estiu de 1994 per Thomas Reardon i, posteriorment, dirigit per Benjamin Slivka, aprofitant el codi font de Spyglass, Inc Mosaic, un dels primers navegadors web comercials amb vincles formals amb el navegador NCSA Mosaic. A finals de 1994, Microsoft s'acull al llicenciament de Spyglass Mosaic per al seu desenvolupament, mitjançant un pagament trimestral més un percentatge dels ingressos produïts pels guanys que rebés del programari.

L' Internet Explorer va ser llançat per primera vegada per al seu establiment com un complement de Microsoft Plus! per Windows 95 l'any 1995. Posteriorment s' introduiria gratuïtament en determinades versions OEM de Windows 95, i a més es va incloure per defecte en versions posteriors de Windows.

Internet Explorer ha estat dissenyat per a una àmplia gamma de pàgines web i per proporcionar determinades funcions dins dels sistemes operatius, incloent Windows Update.






 
MOZILLA FIREFOX

És un navegador web lliure desenvolupat a partir del projecte Mozilla. L'objectiu del Firefox és desenvolupar un Mozilla més petit, lleuger i ràpid mitjançant l'extracció i re disseny del component de navegador de la suite de programari Mozilla. De la mateixa manera que Mozilla, Firefox és multi plataforma i utilitza el llenguatge d'interfície XUL.

El Mozilla Firefox és un projecte paral·lel al Mozilla Thunderbird, un client de correu electrònic sota la mateixa filosofia i amb uns orígens similars. La bona rebuda d'ambdós per part dels usuaris va dur a que la Fundació Mozilla els adoptés com els seus productes principals, substituint la Suite Mozilla original.

Dave Hyatt i Blake Ross van començar una branca experimental al projecte Mozilla. Aquesta branca va esdevenir, el 9 de novembre del 2004, la primera versió del Firefox.

Aquest projecte era més lleuger que la Suite Mozilla i estava destinada més als usuaris i no tant als desenvolupadors. L'èxit del Firefox va ser tant que el 3 d'abril del 2003 va decidir dedicar la major part dels seus esforços amb el Firefox i el Thunderbird. El 12 d'abril del 2006 Mozilla va deixar de publicar versions de la Suite Mozilla (tot i que actualment els usuaris de la comunitat Mozilla la mantenen sota el nom de SeaMonkey).
Per diferents raons el nom del Firefox ha canviat molts cops. El primer nom que va rebre el projecte era Phoenix, aquest nom havia durat des del setembre del 2002 fins el 14 d'abril del 2003. El nou nom va ser Firebird però també estava sent utilitzat, A causa de la pressió Mozilla va canviar el nom del navegador fins a Mozilla Firefox.
Les característiques incloses al Firefox són navegació per pestanyes, cerca incremental (a través de la barra de cerca), adreces d'interès dinàmiques, un assistent de baixades integrat i un sistema de cerca. Els usuaris poden personalitzar el Firefox descarregant-se extensions, temes i amb opcions avançades que no estan incloses al menú d'opcions, i són només accessibles des de la pàgina. Els desenvolupadors del Firefox aspiraven a produir un navegador "només per navegar pel web" i proporcionar la "millor experiència de navegació web al màxim de gent possible.







AVANT BROWSER
Va ser desenvolupat i mantingut per l'empresa Avant Force, amb base a les Illes Verges britàniques. Avant Browser és una aplicació de tipus software gratuït, és a dir, és codi tancat però és d'ús gratuït. Com funcionalitats extra pel que fa a Windows Internet Explorer, incorpora navegació per pestanyes des de fa anys, cosa que Windows Internet Explorer només inclou des de la versió 7, possibilitat de crear una "llista Negra» de pàgines que no s'obriran al navegador, una interfície completament modificable i ajustable mitjançant skins o pells i un funcionament més ràpid.

Actualment només està disponible per als sistemes operatius Windows, a més de requerir tenir instal·lat al sistema Internet Explorer per al seu correcte funcionament.


OPERA

És un navegador web i suite d'Internet creat per l'empresa noruega Opera Software. L'aplicació és gratuïta des de la seva versió 8.50, havent estat prèviament shareware o adware i, abans de la seva versió 5.0, únicament de pagament.
És reconegut per la seva velocitat, seguretat, suport d'estàndards, mida reduïda, internacionalitat i constant innovació. Implementar ja des de les primeres versions la navegació per pestanyes, l'Speed Dial, els moviments del ratolí en la navegació, personalització per lloc, i la vista en miniatura per pestanya.
Opera va néixer el 1994 com un projecte de recerca en Telenor, la companyia més gran de telecomunicacions Noruega. El 1995, ramificada a terme en una empresa anomenada Opera Software ASA. Opera va ser alliberat per primera vegada en públic amb la versió 2.0, el 1996, que només funcionava en Microsoft Windows. En un intent per capitalitzar en els emergents mercats per a dispositius de connectats a l'Internet, un projecte per portar Opera a plataformes de dispositius mòbils es va iniciar el 1998. Opera 4.0, publicat el 2000, incloïa un nou nucli de plataformes creuades que facilitava la creació de les edicions d'Opera de múltiples sistemes operatius i plataformes, i també va incloure la navegació per pestanyes.












NETSCAPE

És un navegador web i el primer resultat comercial de la companyia Netscape Communications, creada per Marc Andreessen, un dels autors de Mosaic, quan es trobava en el NCSA (Centre Nacional d'Aplicacions per Supercomputadors) de la Universitat d' Illinois a Urbana - Champaign . Netscape va ser el primer navegador comercial.

Va ser el primer navegador a incloure un llenguatge de script a les pàgines web, en introduir en la seva versió 2 JavaScript. Originalment, a penes servia per a alguna cosa més que per validar formularis, però ràpidament es va anar expandint. Al afegir capacitats per llegir i enviar missatges, tant de correu electrònic com de netnews, apareix la versió Communicator. I l'editor de pàgines (Netscape Composer), introduït a la versió 3, dóna lloc a la denominació Gold, per a les distribucions que el inclouen. Va ser molt criticat pels partidaris dels estàndards en Internet per introduir en l' HTML gran quantitat d'extensions propietàries (o netscapismes), és a dir, creades pels seus autors, sense respectar les recomanacions del World Wide Web Consortium, la qual cosa danyava la compatibilitat de les pàgines entre navegadors i l'objectiu d'arribar a la web semàntica. Entre les extensions propietàries introduïdes per Netscape destaquen els frames i els layers.
Al març de 1998, després adonar-se que el mercat dels navegadors d'Internet s'havia perdut i amb l'esperança que un navegador no - Microsoft guanyés l'atenció de la comunitat del programari lliure, Netscape va alliberar la majoria del codi de Netscape Communicator i el va posar sota la llicència del programari lliure. El projecte es va anomenar Mozilla. Es va estimar de completar el codi font (els elements amb copyright propietari van haver de ser eliminats) en una nova versió de navegador, podria portar un any, i d'aquesta manera es va decidir que la propera versió del navegador Netscape, versió 5.0, es basaria en aquesta. Netscape va assignar els seus enginyers de desenvolupament del seu navegador perquè ajudessin al projecte.







WEB TARANTULA

Va ser fundada el 1995 per professionals de la publicitat, la companyia ofereix solucions de negocis per a clients de provocació a través de moltes indústries - incloent Entertaiment, Hearlthcare, Serveis Financers i electrònica de consum. serveis de Tarántula inclouen marca, disseny d'interfícies, arquitectura d'informació, màrqueting en línia, planificació i compra de mitjans de comunicació, el contingut dels sistemes de managent i aplicacions web. La pel·lícula s'enorgulleix del seu alt nivell de servei, coneixedors del mercat i la satisfacció dels usuaris en els seus llocs. Taràntula ha guanyat el reconeixement de la indústria per al treball IRS, amb nombrosos premis d'Arts de la Comunicació, Un ACS interactiu, Web Marketing Association i altres.

DEEPENET EXPLORER

Deepnet Explorer és un navegador web creat per Deepnet de seguretat per a la plataforma Microsoft Windows. La versió més recent és 1.5.3 (BETA 3), que va ser publicada a octubre 19, 2006. Desenvolupat en el Regne Unit, Deepnet Explorer guanyat el reconeixement d'hora tant pel seu ús de les eines anti-phishing i la inclusió d'una instal lació de peer-to-peer per compartir arxius, basat en la xarxa Gnutella. La funció anti-phishing, en combinació amb altres addicions, va portar als desenvolupadors de la demanda que hi havia un major nivell de seguretat que sigui Firefox o Internet Explorer, però, com el motor de renderitzat subjacent continua sent el mateix que l'utilitzat a Internet Explorer, es va suggerir que la millora de la seguretat que no tenen en compte les vulnerabilitats que es troben en el motor de renderitzat.

SLIM BROWSER

SlimBrowser és un navegador amb pestanyes de múltiples llocs web des FlashPeak que utilitza el motor de Microsoft Trident disseny. Incorpora una àmplia col lecció de característiques com l'assassí de popup, pell marc de la finestra, omplir formularis, grup de lloc, recerca ràpida, entrada d'auto, els llocs ocults, integrat en els comandaments i seqüències d'ordres, de traducció en línia, supressió d'error de script, llista negra / llista blanca de filtrat, i àlies d'URL.

SlimBrowser va ser un dels dotze exploradors que ofereix als usuaris de Zona Econòmica Europea de Microsoft Windows el 2010.






MAXTHON
El Maxthon (abans conegut com a MyIE2) és un navegador gratuït provinent de la Xina per a Windows i basat en el motor de renderització Trident, de l'Internet Explorer, no obstant també pot utilitzar el motor Gecko, del Mozilla Firefox.
Una de les característiques principals del Maxthon és la interfície totalment personalitzable. A més a més inclou més funcions que l'Internet Explorer sense perdre compatibilitat.
  • Navegació per pestanyes
  • Desa les pestanyes obertes per si hi ha algun problema i el programa s'ha de tancar de sobte.
  • Possibilitat de desfer el tancament de pestanyes.
  • AD Hunter - un bloquejador de publicitat: bloqueja finestres emergents, bànners i anuncis flotants.
  • Bloquejador de Flash, d' applets de Java i d' ActiveX
  • Capacitat de canviar el tema
  • Pestanyes i interfície personalitzables
  • Possibilitat de programar moviments del ratolí
  • Barra d'utilitats externes - una barra d'eines que peremet a l'usuari obrir programes de tercers
  • Lector d'RSS
  • Suport a la majoria de les extensions de l' Internet Explorer.
  • Suport parcial al motor Gecko utilitzant un programa de tercers
  • Caixa de cerca amb vuit cercadors diferents (i possibilitat d'incporar-ne de nous)
  • Servei d'actualització automàtica
  • Grups - possibilitat d' afegeix i obrir diverses adreces d'interès juntes
  • Àlies per a URL - permet obrir URL llargues escrivint tan sols una paraula
  • Simple collector - una petita utilitat semblant al Bloc de notes que permet escriure text, portar-lo a les pàgines web, etc.
  • Serveis web integrats - per defecte inclou traductors, accés a la memòria cau del Google, Whois i proxies web anònims. L'usuari pot afegir altres serveis.











K-MELEON

És un navegador lliure basat en Gecko. L'objectiu de K-Meleon és proveir un navegador lleuger per Windows, semblant a Galeon o Firefox. K-Meleon es distribueix sota la llicència GNU.
Destaquen particularment la seva rapidesa (superior a Mozilla, Netscape o Firefox) i el seu escàs consum de recursos del sistema, la qual cosa fa que funcioni perfectament en ordinadors molt antics. Així mateix és configurable i molt modificable, sent molt senzill afegir qualsevol funcionalitat (encara que no hagi estat en principi prevista per els seus dissenyadors). Els fòrums de la seva pàgina oficial són molt actius i d'una utilitat inusitada, sent el millor lloc per rebre suport tècnic i consells diversos dels seus membres.

Com s'utilitza la interfície nativa de Windows en lloc de XUL, a K-Meleon no es poden instal·lar extensions i temes de Mozilla, possiblement una de les característiques més importants d'aquests navegadors. No obstant això, K-Meleon té el seu propi conjunt d'addons com macros i skins, que poden estendre les funcionalitats i personalitzar l'aparença del navegador.
Després d'un alentiment del seu desenvolupament durant els anys 2004 i especialment 2005, a causa de l'abandonament del projecte per part dels seus desenvolupadors, al gener del 2006 es va donar un vigorós rellançament gràcies a la inclusió de nous administradors i desenvolupadors que han donat nova vida al projecte. Després de llançar dues actualitzacions de seguretat entre gener i abril del 2006, l'1 d'agost del 2006 va sortir la primera versió no beta del navegador, que incloïa nombroses novetats i millores, i igual que passa amb Firefox o SeaMonkey, es publiquen revisions a mesura que a Gecko es corregeixen errors.

Amb la versió 1.00 es va donar suport natiu per als idiomes anglès, francès i alemany. La versió 1.1, publicada al 22 de maig del 2007 va incorporar per primera vegada el castellà com a idioma amb suport natiu. La versió 1.5, publicada l'agost del 2008, va significar un gran salt endavant i una completa reestructuració interna del programa al substituir les capes per pestanyes (amb el consegüent estalvi de recursos del sistema) i reescriure al voltant d'una tercera part del codi, incloent a més, traduccions al rus i al polonès.














AOL EXPLORER

AOL Explorer, anteriorment conegut com AOL Browser navegador web amb entorn gràfic basat en el motor Trident i desenvolupat per AOL. Al juliol de 2005, AOL va llançar AOL Explorer com una descàrrega gratuïta i com una opció de descàrrega amb AIM versió 5.9. AOL Explorer suporta la navegació per pestanyes.

El novembre de 2005, la primera versió, la 1.1, va ser llançada. La versió 1.2, molt similar a la versió 1,1, es diferencia perquè inclou dues noves característiques: Tab Explorer i RSS Ginys de favorits. Quan es prem el botó de la pestanya del navegador, una vista prèvia en miniatura de cada pestanya es mostren en una finestra nova en pantalla completa. L'usuari pot fer clic a una de les vistes prèvies per accedir a l'instant a la pàgina. Microsoft ha posat en pràctica una funció similar en el seu Internet Explorer 7 del navegador, denominat "Quick Tabs".
La versió 1.5 va ser llançada el maig de 2006, i inclou moltes característiques noves, com ara Desktop Ginys, Visual Temes, Salvapantalles Feeds i diverses millores en el rendiment. La Desktop Ginys permeten a l'usuari "arrencar" un panell lateral i utilitzar-lo de forma independent del navegador. El grup romandrà obert i funcional, fins i tot després de tancar AOL Explorer. Quan l'equip estigui inactiu, pot configurar l'eina AOL Feeds per mostrar els feeds RSS emmagatzemats en el panell de feeds. Una altra nova característica a 1,5 és la de Show Page Preview, que permet a l'usuari obtenir una vista prèvia d'una pàgina web sense deixar la pàgina actual simplement mantenint premut Ctrl i fent clic amb el botó dret en un enllaç. Aquesta característica és especialment útil quan hi ha una gran quantitat d'enllaços a una pàgina, o quan es fa una cerca.
El 2003, AOL va signar un període de set anys de contracte amb Microsoft per utilitzar Internet Explorer en el codi dels seus productes i, com a tal, AOL Explorer es basa en la tecnologia Internet Explorer. Gràcies a això, els usuaris poden utilitzar AOL Explorer per descarregar i instal lar actualitzacions de Microsoft Update. Però, a diferència d'Internet Explorer, AOL no fa servir el Live Search com el motor de cerca predeterminat.
Actualment, AOL Explorer està disponible com a descàrrega independent o envasat amb AIM Triton. Quan el navegador s'inicia per primera vegada, es pregunta si el voleu utilitzar com el navegador predeterminat i encoratja als usuaris a visualitzar contingut AIM Avui al dia, si està instal lat amb AIM. Tots dos són opcionals i se li pot negar.
AOL Explorer 1.5 és l'última versió d'AOL Explorer. El navegador, tot i que encara pot ser descarregat, ja no està en desenvolupament en favor d'AOL OpenRide, que ara també està substituint. L'estalvi de pantalla que utilitza en AOL Explorer està patint un canvi dràstic per al nou client i es troba encara en beta, plena d'una versió beta d'AOL OpenRide, coneguda com AOL OpenRide amb AwayView.